ALF i alle kanaler!

Du kan følge med på hva ALF driver med i mange kanaler!

Visste du for eksempel at ALF har egen kanal på YouTube? Her kan du se flere videosnutter av gjengen vår – og flere vil komme etter hvert, så det er bare å følge med! 🙂

På vår Facebook-side får du jevnlige oppdateringer, og vi er også på både SnapChat og på Instagram som «alfteater»!

YouTube-header-238x134Facebook-create  SnapChatinstagram

Svette, sminke og potetmel

Når det braker løs i Elverum kulturhus i morgen så er det resultatet av mange måneders arbeid med manus, symaskin og ikke minst pensel og hårspray. I timene før forestilling er det hekstisk inne på sminkerommet. Lufta er full av pudder, potetmel, hårspray og ikke minst forventninger. Alle skal innom, og alle er forskjellige. Noen har flere roller og må være alt fra brud og troll, til hest og magedanser før de ender i galehuset. Da må det gå raskt i svingene og proffe ungdommer lærer seg raskt å skifte fort, få endret sminken enda raskere og så være klar til neste scene.

Alle får opplæring i hvordan de skal sminke seg, og det er utrolig hvor fort de lærer. Jentene, som i utgangspunktet har en fordel med sminkekosten, hjelper til og det går ikke lenge før gutta påfører foundation og eyeliner med stor presisjon. Som dere kan se på bildene nedenfor så er det ikke småtterier som skal forberedes.

Kombinasjonen av kostymer, sminke, lys, musikk og en gjeng med flinke og entusiastiske ungdommer er dynamitt. Kom og se du også og bli med på Peers reise gjennom verden og sin egen identitet. Vi lyver ikke når vi sier dette er to timer du ikke kommer til å angre på at du brukte sammen med oss!

 

IMG_3449 IMG_3450 IMG_3451 IMG_3452 IMG_3453 IMG_3454 IMG_3455 IMG_3456

Vi flytter inn i Kulturhuset!

I dag har kulissegruppa til ALF inntatt scenen i Storstua på Kulturhuset. De har i flere uker snekret på kulisser og sceneelementer, og nå kunne de endelig begynne å montere den 50 kvadratmeter store skråscena som blir helt sentral i forestillingen.

Kulissegruppa (20)
Kulissegruppa imponerer med sin innsats
Kulissegruppa (2)
De siste gulvplatene kommer på plass.
Kulissegruppa (6)
Hovedrolleinnehaver Mari inspiserer scena.

Innsatsen er imponerende – og resultatet er ikke mindre imponerende! ALF er utrolig heldig som har så engasjerte og flinke foreldre!

Kulissegruppa (7)
Instruktør Morten er strålende fornøyd med innsatsen til kulissegruppa

I morgen kommer også skuespillerne og resten av dugnadsgjengen til ALF – kostyme- og sminkegruppa – og da er vi for alvor igang med innspurten til PEER!

Les videre

Troll, vær deg selv nok!

Menneske vær deg selv, men troll vær deg selv nok sier Dovregubben til Peer. Dagens samfunn er fullt av mennesker som er seg selv nok, og kanskje er dette mer aktuelt i dag enn på Ibsens tid. Identitet ligger i bunnen av Ibsens Peer Gynt, og vår forestilling utforsker også dette temaet.

Identitet er evig aktuelt og et tema som gjør at Peer Gynt fortsatt føles relevant for dagens ungdom. Språket i stykket er oppdatert, og det er Knut Nærum (kjent fra bl.a. Nytt på nytt) som har stått for den jobben. ALF har jobbet med dette manuset og gjort det til sitt eget. Nærum har tatt Ibsens tekst og gjort det om til et språk alle kan forstå i dagens Norge. Stor var derfor gleden da Nærum meldte at han vil være til stede på premieren i Kulturhuset den 15. april.

Gjør som Knut Nærum og kom du også! Bli med på Peers reise gjennom verden og sitt eget sinn og oppdag hvorfor Ibsen er og blir en av verdens mest spilte dramatikere. Det blir en forestilling med futt, og vi får treffe Dovregubben, Anitra med sin vakre dans, Bøygen og vi tar til og med en tur innom galehuset. Hvem som vanker der må du komme og se selv!

anitradovregubbenalfgjengen

Vakre Anitra og den skumle Dovregubben og entusiastiske ALF’ere!

Peer på gli

Peer tror han er seg selv, men er han egentlig det? Identitet er et sentralt tema i Henrik Ibsens Peer Gynt, og det er minst like aktuelt i dag som på 1800-tallet. Hvem ville Peer ha vært i dag? Hvilke idealer ville han ha hatt? Hvilke utfordringer ville han ha støtt på på sin veg gjennom livet? ALF setter Peer inn i en moderne kontekst, samtidig som de beholder den tradisjonelle rammen.

Skuespillerene er på god veg til å komme til kjernen av Peer, og ligger godt an i løypa til premiere den 15. april. Det jobbes med sminke ogkostymer, og med hyppige rolleskift så er det en utfordring for både hjelpere og skuespillere. Her er noen bilder fra sminkerommet hvor det øves på grunnsminke og ikke minst; det eksperimenteres med utvikling av karakterene. Både voksne og barn jobber sammen, og finner fram til kreative og gode løsninger. Ta en titt da vel!

IMG_3237 IMG_3238 IMG_3241

I Peer! er vi en tur innom galehuset, lovens lange arm gjør seg også gjeldende og Ingrid (som blir bruderovet) måler krefter med selveste Bøygen i sminkerommet.

IMG_3242

Plakaten til årets forestilling er klar, og som du ser er det duket for en interessant aften i Peers verden!